среда, 7. фебруар 2018.

Zlatna pravila za kuvanje testenina


Sve vrste testenina moraju da se kuvaju u mnogo vode.Npr na 500 g testenine ide 4 l vode  . Nikad nemojete da kuvate testenine u manje od  3 l vode I nikada ne kuvajte više od 1 kg testenina jer je tepko da se procedi I teško je da se promeša. U vodu sipate 1-2 kašike ulja I 1-2 kašike soli ,čim počne ka ključa ubaciti testeninu I odmah promešati . Ako kuvate špagete stavite ih u lonac kao snop uzdužno . Kad su gotove procediti dodati malo butera I služiti sa sosom dok je još toplo.


   Sveže testenine kad ih stavite u vodu prvo padnu na dno I kad su gotove isplivaju


   Testenine sa nadevom treba kuvati 10-15 minuta a za ostale vrste 2-3 minuta.


   Uvek testo probajte tokom kuvanja.


   Kuvanje u mikrotalasnoj pećnici ne dobijate na vremenu , testo treba da bude sirovije ne presušeno jer nastavlja kuvanje kad se izvadi iz mikrotalasne, lazanje još 10 minuta a ostala testa 5-7 minuta.


 


                                                                                    Pa da mesimo drage moje

Нема коментара:

Постави коментар