Zlatna pravila za kuvanje testenina
Sve vrste testenina
moraju da se kuvaju u mnogo vode.Npr na 500 g testenine ide 4 l vode . Nikad nemojete da kuvate testenine u manje
od 3 l vode I nikada ne kuvajte više od
1 kg testenina jer je tepko da se procedi I teško je da se promeša. U vodu
sipate 1-2 kašike ulja I 1-2 kašike soli ,čim počne ka ključa ubaciti testeninu
I odmah promešati . Ako kuvate špagete stavite ih u lonac kao snop uzdužno .
Kad su gotove procediti dodati malo butera I služiti sa sosom dok je još toplo.
Sveže testenine kad ih stavite u vodu prvo
padnu na dno I kad su gotove isplivaju
Testenine sa nadevom treba kuvati 10-15
minuta a za ostale vrste 2-3 minuta.
Uvek testo probajte tokom kuvanja.
Kuvanje u mikrotalasnoj pećnici ne dobijate
na vremenu , testo treba da bude sirovije ne presušeno jer nastavlja kuvanje
kad se izvadi iz mikrotalasne, lazanje još 10 minuta a ostala testa 5-7 minuta.
Pa da mesimo drage moje
Нема коментара:
Постави коментар