Ravioli sa sirom
Potrebno je za nadev : 200 g belog sira ,2 ili
više kašika parmezana,2 jajeta , so , biber.
Potrebno je za preliv : 70 g butera , 50 g struganog parmezana .
Potrebno je za testo : domaće testo sa jajima.
Sir
sipati u zdelu i isitniti ga viljuškom .Umešati jaja , so , biber i 2 kašike
parmezana .Posudu prekriti krpom i ostaviti da odstoji . U međuvremenu
prpremiti testo .Pošto je odležalo podeliti na dva jednaka dela , razvući
oklagijom tako da se dobiju dva jednaka dela
i dve sasvim tanke kore.Kašičicom rasporediti nadev po jednom delu testa
sa razdaljinom od 3-5 cm .Prekriti drugom korom pritiskajući prstima oko nadeva
da se testo zalepi . Iseći točkićem za testo na onoliko komada koliko ima
gomilica i ostaviti da se prosuši . Skuvati po principu kad ispliva na površinu
. Preliti rastopljenim buterom i posuti parmezanom .
Druga
varijanta nadeva : prvoj varijanti
nadeva dodati 50 g pršute ili šunke sitno seckane ,ili istu količinu pilećih
grudi proprženih na buteru pa dinstane uz dodavanje malo vode i preliveno
čašicom konjaka.
Testo
za raiviole koje se prave u Rimu : testo od 300 g brašna ,3 jaja i so umesiti i ostaviti 30 minuta da odstoji .
Pa drage moje da mesimo
Нема коментара:
Постави коментар