среда, 7. фебруар 2018.

Ravioli sa sirom


  Potrebno je za nadev : 200 g belog sira ,2 ili više kašika parmezana,2 jajeta , so , biber.


  Potrebno je za preliv : 70 g butera , 50 g struganog parmezana .


  Potrebno je za testo : domaće testo sa jajima.


  Sir sipati u zdelu i isitniti ga viljuškom .Umešati jaja , so , biber i 2 kašike parmezana .Posudu prekriti krpom i ostaviti da odstoji . U međuvremenu prpremiti testo .Pošto je odležalo podeliti na dva jednaka dela , razvući oklagijom tako da se dobiju dva jednaka dela  i dve sasvim tanke kore.Kašičicom rasporediti nadev po jednom delu testa sa razdaljinom od 3-5 cm .Prekriti drugom korom pritiskajući prstima oko nadeva da se testo zalepi . Iseći točkićem za testo na onoliko komada koliko ima gomilica i ostaviti da se prosuši . Skuvati po principu kad ispliva na površinu . Preliti rastopljenim buterom i posuti parmezanom .


   Druga varijanta  nadeva : prvoj varijanti nadeva dodati 50 g pršute ili šunke sitno seckane ,ili istu količinu pilećih grudi proprženih na buteru pa dinstane uz dodavanje malo vode i preliveno čašicom konjaka.


   Testo za raiviole koje se prave u Rimu : testo od 300 g brašna ,3 jaja i so  umesiti i ostaviti 30 minuta da odstoji .


 


                                                                               Pa drage moje da mesimo

Нема коментара:

Постави коментар