Rigatoni sa nadevom na domaći način
Potrebno je : ( za 4 osobe) 300 g rigatona ili širokih makarona,300 g
mlevenog junećeg mesa,100 g šampinjona , ½ kašike brašna, 1 kašika paradajza
razmućenog u šolji tople vode , 3 kašike suvog belog vina , 2 dcl sosa bolonjez
, 30 g struganog parmezana 1 jaje,1 kašika ulja 25 g butera , so , biber.
Slanu
vodu staviti da prokuva dodati ulje i
ubaciti testeninu ,kuvati 8 minuta i dobro ih ocediti . Propržiti meso i
pečurke isečene na listiće,umešati polovinu sosa bolonjeze , brašno, paradajz
sos razblažen ( sačuvati jednu kašiku ) ,so, biber i naliti vinom. Kuvati 15
minuta u poklopljenoj šerpi dok se nadev ne zgusne,dodati jaja .
Nadev
staviti u špric ili najlon kesu i napuniti testenine.
Vatrostalnu posudu premazati buterom i poređati testenine u krug.U
posebnoj činiji izmešati ostatak sosa os paradajza i bolonjeze i preliti
testeninu ,narendati parmezan i posuti ,poređati po koji delić butera i zapeći
u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.
Pa drage moje da mesimo
Нема коментара:
Постави коментар