среда, 7. фебруар 2018.

Rigatoni sa nadevom na domaći način


   Potrebno je : ( za 4 osobe) 300 g rigatona ili širokih makarona,300 g mlevenog junećeg mesa,100 g šampinjona , ½ kašike brašna, 1 kašika paradajza razmućenog u šolji tople vode , 3 kašike suvog belog vina , 2 dcl sosa bolonjez , 30 g struganog parmezana 1 jaje,1 kašika ulja 25 g butera , so , biber.


   Slanu vodu staviti da prokuva  dodati ulje i ubaciti testeninu ,kuvati 8 minuta i dobro ih ocediti . Propržiti meso i pečurke isečene na listiće,umešati polovinu sosa bolonjeze , brašno, paradajz sos razblažen ( sačuvati jednu kašiku ) ,so, biber i naliti vinom. Kuvati 15 minuta u poklopljenoj šerpi dok se nadev ne zgusne,dodati jaja .


   Nadev staviti u špric ili najlon kesu i napuniti testenine.


   Vatrostalnu posudu premazati buterom i poređati testenine u krug.U posebnoj činiji izmešati ostatak sosa os paradajza i bolonjeze i preliti testeninu ,narendati parmezan i posuti ,poređati po koji delić butera i zapeći u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.


 


                                                                          Pa drage moje da mesimo

Нема коментара:

Постави коментар