среда, 7. фебруар 2018.

Kaneloni sa spanaćem


   Potrebno je : 16-20 kanelona od domaćeg testa sa jajima,


   za nadev : 300 g usitnjenog crnog luka,2 čena izgnječenog belog, 2 kašike maslinovog ulja, 25 g  butera, 750 g spanaća , 2 jajeta, 4 kašike slatke pavlake,25g brašna,so, biber, muskatni orah, strugana kora od limuna, 50 g ementalera, 350 g belog sira sa dodatkom parmezana.


   Za bešamel sos : 50 g butera , 50 g brašna, 7.5 dcl mleka, 1 kašičica slatke pavlake, muškatni oraščić ,so , biber , 100 g struganog sira .


  Priptema : Izdinstati luk na ulju ,dodati obaren i usitnjen spanać,, ulupati jaja sa pavlakom ,brašnom, solju, biberom, muškatnim oraščićem i korom limuna,dodati parmezan i spanać. Kanelone skuvati u slanoj vodi ,ocediti i ispuniti nadevom , složiti u vatrostalnu posudu u koju smo sipali polovinu bešamel sosa i zaliti ostatkom. Peći u pećnici pokriveno alu – folijom na temperaturi oa 190 stepeni oko sat vremena.Skloniti slu – foliju na 45 minuta od pečenjaukrasiti peršunom.


 


                                                                             Pa drage moje da mesimo 


 

Нема коментара:

Постави коментар