Kaneloni sa spanaćem
Potrebno
je : 16-20 kanelona od domaćeg testa sa jajima,
za
nadev : 300 g usitnjenog crnog luka,2 čena izgnječenog belog, 2 kašike
maslinovog ulja, 25 g butera, 750 g
spanaća , 2 jajeta, 4 kašike slatke pavlake,25g brašna,so, biber, muskatni
orah, strugana kora od limuna, 50 g ementalera, 350 g belog sira sa dodatkom
parmezana.
Za
bešamel sos : 50 g butera , 50 g brašna, 7.5 dcl mleka, 1 kašičica slatke
pavlake, muškatni oraščić ,so , biber , 100 g struganog sira .
Priptema : Izdinstati luk na ulju ,dodati obaren i usitnjen spanać,,
ulupati jaja sa pavlakom ,brašnom, solju, biberom, muškatnim oraščićem i korom
limuna,dodati parmezan i spanać. Kanelone skuvati u slanoj vodi ,ocediti i
ispuniti nadevom , složiti u vatrostalnu posudu u koju smo sipali polovinu
bešamel sosa i zaliti ostatkom. Peći u pećnici pokriveno alu – folijom na
temperaturi oa 190 stepeni oko sat vremena.Skloniti slu – foliju na 45 minuta
od pečenjaukrasiti peršunom.
Pa drage moje da mesimo
Нема коментара:
Постави коментар