среда, 7. фебруар 2018.

Sos bolonjeze


   Potrebno je : 40 g butera , 200 g seckanog crnog luka , 1 struk sitno iseckanog lišća celera , 1 sitno seckana ili izrendana šargarepa ,100 g  sitno iseckane dimljene slanine , 750 g mlevene junetine , 6 kašika paradajz sosa , 1.2 dcl vina , ½ kašičice ruzmarina , i rimijana , istrugani muškatni oraščić , 1.5 dcl supe od mesa ili tople vode ,so , biber , 4 kašike pavlake.


   Priprema : Dinstati nekoliko minuta luk, celer, šargarepu ,dodati slaninu ,propržiti i dodati paradajz pire, vino i začiniti.Naliti supom i poklopljeno kuvati oko 40 minuta .Posoliti i pobiberiti i na kraju umešati pavlaku.


 


                                                                                  Pa da mesimo drage moje

Нема коментара:

Постави коментар