среда, 7. фебруар 2018.

Špagete sa paradajz sosom (za 6 osoba)


      Potrebno je : 1 kg paradajza,1 struk celera, 3 sitno seckane glavice crnog luka,1.5 dcl belog vina,2 supene kašike majorana,25 g struganog sira,2 kašike struganog parmezana,so, biber , 500g svežih špageta,25 g butera,ulja.


   Priprema : Propržiti šargarepu i luk , dodati krupno sečen paradajz,pustiti da provri ,poklopiti i ostaviti da se kuva na tihoj vatri,umešati celer i izmiksati.Naliti vinom,kad se zgusne skloniti sa vatre i dodati majoran, sireve ,posoliti i pobiberiti.Skuvati špagete sipati u zagrejanu činiju , dodati buter i preliti sosom.Služiti odmah .


 


                                                                                  Pa drage moje da mesimo

Нема коментара:

Постави коментар